Vardagstävlingar

Det finns många viktiga helgtävlingar. SM, VM, WC och svenska cupen, därtill kör man kanske lite MTB-tävlingar i långloppscupen och andra MTB-tävlingar. Dessa tävlingar är såklart lite extra viktiga, man laddar och peppar inför dessa.

Men det finns även en del roliga vardagstävlingar! I maj har jag kört tre sådana. Två av dessa har varit GP-lopp på landsväg. Dessa har varit ruggigt roliga och det har gått lite bättre och bättre. Första tävlingen var jag lite nervös på cykeln och vågade inte riktigt ta plats i klungan, andra tävlingen sprack det också av tidigt, men då lyckades jag kriga mig ikapp.

En annan rolig vardagstävling var första tävlingen i CK UNI:s KM-serie. Tävlingen gick på varvbana i Löfstalöt, en riktigt rolig varvbana som snart dyker upp på www.mtbuppsala.se För min del slutade det med seger efter en tuff uppförsspurt.

Jag tycker dessa, lite mer avspända, men dock väldigt prestigeladdade tävlingarna kan vara minst lika roliga som de viktiga helgtävlingarna. Glöm inte bort att köra tävlingar i vardagen, det är ialla fall väldigt bra träning!

GP tävling, foto: X-kross

xkross-road.jpg

KM, Foto: Camilla Rohdin-”Lind”

IMG_9553 IMG_9544 IMG_9786

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *