VM förberedelser

Nu har jag varit i Estland några dagar för att ladda inför VM. Vi har genomfört tre olika träningar inför de olika distanserna lång, medel och sprint. Kartor och terräng har varit bra. Se kartutsnitt från de olika träningarna nedan.

sprint medel lång

Imorgon drar VM i MTBO igång på allvar med sprint. Utgångsläget kan delas i två delar; det jag kan påverka, form, cykel och känsla är bra. Har känt mig pigg och islag de senaste dagarna, terrängen passar mig ganska bra och jag känner mig redo för att köra. Den andra delen, startläget är dock mindre bra. Jag går ut nästan först. Det kan vara positivt och det kan vara negativt.

På mästerskap tillämpas karantän-start, dvs de tävlande är i karantän innan och efter loppet. Om det är mycket varmt och långa startfält kan det vara fördel att inte behöva sitta länge i värmen innan start. En nackdel dock är att man har ganska stor nytta av spår på MTBO, vid geningar och vid luriga stigar är det mycket tydligare om man kommer som 90:e man eller som 4:a. Men jag ska ge gärnet, göra ett bra, stabilt och lagom snabbt lopp och hoppas, trots utgångsläget, på att vara bästa svensk imorgon.

20130825_102931

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *