Lyckad säsongsavslutning

Årets sista deltävlingar i svenska cupen avgjordes i Idre. Under helgen genomfördes tre tävlingar, sprint på fredagen, medel på lördag samt lång på söndagen. Söndagens tävlingar var dock inte en del av svenska cupen.

Läget inför avslutningen i cupen var tight. Jag låg på en 3:e plats, med Martinelli, och Hylén framför mig. Ett orosmoment var dock norrmannen Hans-Jörgen Kvåhle som låg några platser ned, men endast med 3 körda tävlignar. Med en perfekt avslutning skulle Kvåle kunna ta segern i cupen. Jag skulle behöva köra riktigt bra, men samtidigt beroende av hur Hylén körde under helgen.

Fredagens sprint var intensiv och backig. Sprinten avgjordes inne i Idres stugby med några luriga sträckor och fin orientering. Gjorde några tveksamma sträckor men i övrigt ett bra lopp. Blev en andra plats, ca 2 min efter Kvåle.  Även fast Markus Jansson klämde sig in mellan mig och Hylén såg den totala pall-platsen svår ut att nå.
Resultat

130906 - Sprint Idre

Lördagens medeldistans gick till vissa delar i samma område som sprinten, vi tävlade dock lite längre norrut runt skidstadion. Kvåle ledde över mig redan under inledningen av banan, försprånget blev större under en svår vägvalssträcka i slutet av banan och Kvåle vann även idag med dryga 2 min över mig. Även idag klämde sig Markus Jansson in mellan mig och Hylén. Sammanlagt innebar det att jag och Hylén hamnade på samma totalpoäng! Men då Hylén vunnit en etapp blev han 3:a och jag 4:a. Så även iår missade jag pallen med minsta möjliga marginal.
Resultat

130907 - Medel Idre    
foto: Nordenmark

Endast en tävling kvarstod under helgen, söndagens långdistans. Jag startade sist med Markus Jansson och Kvåle framför mig. Gjorde ett klantigt misstag i början då jag började cykla mot fel kontroll, två gånger på samma sträcka. Tappade minst 2 min på den sträckan. Efter det gick det dock bra, gjorde inga större misstag. Tog ett dåligt vägval till nästsista kontrollen, där tappade jag ledningen till Kvåle (jag hade lett hela banan). Vid näst sista gav jag dock järnet ned mot sista och in i mål, vann med 2 sekunder… Ibland har man marginalerna på rätt sida.
Resultat

130908 - Lång Idre

Jag och Cicci på podiet efter långdistansen, foto: Nordenmark

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *