MTB runt Jämtlandstriangeln

Tidigare i somras cyklade jag, Maria och Cecilia Thomasson runt jämtlandstriangeln. Det var en riktigt fin tur i underbart väder. Vi valde att cykla från Storulvån, till Blåhammarn, till Sylån och sedan tillbaka till Storulvån.

triangel

Film från cyklingen:

Inledningsvis är det ganska teknisk cykling från Storulvån. Närmare vindskyddet halvvägs mellan Storulvån och Blåhammaren öppnar terrängen upp sig lite och det blir lite mer lättcyklat.

Efter blåhammaren viker man ned mot Sylarna. Med fantastisk utsikt cyklar man lätt utför, sen börjar spång-klättringen. De flesta spänger är lättcyklade och det gick bra att ta sig fram. Det blev lunch på en av platåerna strax innan Sylån.

Mellan Sylån och Storulvån är det bitvis mycket fin och tekniskt enkel cykling.  Närmare Storulvån blir det återigen mer teknisk cykling.

Sammanfattninsvis en mycket varierande cykelrunda. Delvis mycket teknisk men delvis också mycket snabb. Vi cyklade på ca 7h, varav effektiv cykeltid var strax över 5h. Cecilia har också skriver några rader om fjäll-cyklingen.

 

 

Bookmark the permalink.

3 Responses to MTB runt Jämtlandstriangeln

 1. John Thorstensson says:

  Hej Anders!

  Hittade din sida när jag skulle kolla efter en film med mtb från Jämtlandstriangeln. Var där uppe i år mitt i värsta värmeböljan. tror vi hade 34 grader varmt. Ni är uppenbarligen bättre tränade vilket i och för sig inte är någon överraskning. Tror våran runda tog 10,5 timmar med flertalet raster och ett dopp för att inte få värmeslag.

  //John

  • andersfrisk says:

   Härligt att ni tog er runt John! Det är en fin runda det där, men vädret kan ju alltid ställa till det i fjällen! Var det lätt att hitta vatten även om det var varmt och torrt?
   //AF

 2. John Thorstensson says:

  Mellan Blåhammaren och Sylarna var det helt torrt i bäckarna tills man kom fram till den lilla bron där alla leder går ihop

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *