Nära på Raiden

Det var nära att det inte blev någon RAID för mig iår, lagkamrater som bangade, andra som inte kunde, sjuka, skadade kompisar mm gjorde att jag på lördag förmiddag fortfarande inte hade någon lagkamrat. Så jag stack ut på ett 2,5 h cykelpass. När jag väl kom hem hittade jag en blivande lagkamrat på tävlingens gästbok. Jag och Andreas snackades vid via telefon, han kom förbi, käkade middag sen var vi klara för utmaningen i RAID + som klassen iår hette. (fd lång)

Vi hann inte snacka ihop oss så mycket inför tävlingen men trots det flöt det mesta väldigt bra. Vi fungerade väldigt bra som lag, skönt när man ska köra typ 6h multisport. Det märktes dock att jag inte kör så mycket multisport längre, långsamma byten, för mycket kläder på löpmomenten mm gjorde att vi tappade en del tid.

Loppet börjar bra, vi kör prologen i fin fart och är inne bland de allra första. Fortsätter en lätt orienteringsbana ned mot badet i Sunnersta där kanoterna väntar. Vi kastar oss i vårarn Acron kanot och ser hur övriga lag glider ifrån oss. Nytt för i år var att lagen hade rätt att använda surf-ski/kajak eller kanot. Man kan väl sammanfatta med att vi tappade rätt mycket tid här…

Upp ur vattnet, vidare med löpning, MTB och en bra och rolig MTBO bana. Vi plockar här till 3:e plats, men lyckas inte ta in något på Sonny och Krister som leder tävlingen. Jag börjar på denna runda känna mig rätt seg och Andreas får ta en stor del av cyklingen tillbaka mot Storvreta. Ut på den sista orienteringen går vi ut som 3:a med ett hopplöst utgångsläge för avancemang. Vid 3:e sista kontrollen ser vi dock 2:a laget, vi ökar farten rejält, jag stannar och stretchar ut ett krampande lår – vi hinner inte ikapp, vi kommer 3:a med ca 30 sekunder till 2:a platsen.

Vi är trots detta väldigt nöjda, vi tappade över 10 min på paddlingen i vår kanot jmf med kajak-lagen. Samarbetet fungerade bra, och med lite mindre dåliga byten och mer planerad tävling hade vi verkligen kunnat utmana om silvret.

Jag kan tycka beslutet att öppna upp för kajaker och surf-skis är fel på RAIDEN, tävlingen är något av en prova på tävling, som lockar väldigt många icke-multisportare. Då är det lite trist när man är chanslös på paddelmomentet på grund av att man inte äger en kajak.

Stort tack till Andreas för en trevlig dag i de Uppländska skogarna!

IMG_1446 20131020_143941_resized

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *