Säsongsavslutning – Falun

Även i år gick säsongen mot ett slut. Årets Sverige-Cup i MTBO avgjordes i Falun. På lördagen var det team-sprint, och på söndagen långdistans med masstart. Jag låg på en andra plats i cupen, utan möjlighet att påverka slutresultatet. Vi körde inte team-sprint tävlingen på lördagen då det krockade med en riktigt rolig Enduro-XC-tävling i Uppsala. Mer om den tävlingen framöver kanske.

Själva avslutningstävlingen gick väl sådär, första halvan gick ganska bra, varvade i ledning med Jansson och Olsson. Men väl ute på andra varvet fick jag något jäkla hjärnsläpp och tappade hela loppet på några få kontroller. Det var som att jag helt plötsligt inte kunde översätta kartan till orientering. Jag körde tillsammans med Olsson när detta hände och tappade 9 minuter (!!) in mot mål, på uppskattningsvis 30 minuters cykling… Katastrof.

Men jag höll ialla fall undan och kom in på en tredje-plats, och fick som sagt en andraplacering i cupen som slutresultat. Ett stort grattis till Rickard Olsson som haft en kanonsäsong och kunde ta hem cupen!

Kul avslutning, riktigt bra banor av Markus Hylén, som Cissi sa: Helt klart en arena värdig ett MTBO-VM.

cup

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *