Tuff helg

Oj oj oj, det här blev en tuff helg.

Lördagen var ganska soft, hängde uppe på skandisloppet, kollade på cyklar, snackde med Uppsalas cyklister. Men sen var det dags att åka hem och förbereda sig.

01:30 ringde klockan, hade väl fått en 2 h sömn då kanske, dags att kliva upp och bege sig till 10Mila som iår avgjordes 30 min från Uppsala. Jag körde 7:e sträckan, en gafflad gryningssträcka. Attunda låg dock en stund efter täten här och jag sprang utan lampa. Jag gjorde ett ganska stökigt lopp, många små misstag mitt på banan som kostade en hel del tid. Jag hade inte heller något jättebra klipp i benen. Sprang runt och höll min placering i alla fall. Se bilden nedan för karta och GPS-spår.

10m,

Efter detta var det raka spåret hem till Uppsala, kom hem  runt sju-blecket på morgonen, fick 45 minuters vila innan det var dags att gå upp och göra sig redo för nästa umaning: Pearl Izumi MTB, eller Skandisloppet MTB. MTB-tävlingen är ny för iår, Skandis loppet är en av världens äldsta cykeltävlingar. Kul att Uppsala syns rejält på cykelkartan med internationell elit på landsvägsloppet, och nu även alltså ett MTB-lopp. MTB banan var helt ok, av flera skäl gick inte banan i de mest legendariska områdena runt Uppsala utan gick på Ultuna och Sunnersta åsen. Det var en tuff bana, 52 km och 777 höjdmeter enligt GPS:en. Första varvet gick bra, då kände jag mig pigg, men ut på det andra försvann all kraft ur benen. 10mila gjorde sig helt enkelt påminnt. Sjukt sliten, och lite besviken rullade jag i mål på 17:e plats. Inte helt nöjd med det, på första varvet, när jag fortfarande hade krafter kvar, låg jag på en tolfte plats och körde bra. Hade varit kul att se vad man räckt till om man varit pigg. Avslutar med en bild på när jag släpar upp cykeln för sunnersta-backen, är ganska brant nnan man når krönet där bilden är tagen.