Sammanfattning av VM

VM 2013 är avklarat. För mig blev det en hyfsad insats. Ville bli topp-20 en dag, och bästa svensk sammanlagt. Dessvärre nådde jag inte något av dessa mål. Jag körde dock OK, gjorde 4 stabila lopp utan några stora fadäser. Tyvärr uteblev även topp-prestationen.  Som bäst blev det en 26:e plats på sprinten. (Medel: 49, Stafett:11, Lång:47)

Sverige har ett starkt växande landslag. Ifjol var placeringarna på mästerskap och världscuper mer blygsamma och åkarna var mer ojämna. Nu iår är vi flera som tagit ett rejäl kliv. Markus Hylén gjorde internationell debut vilket var kul. Markus körde också stabilt men var inte riktigt helt nöjd. Linus Mood var tillbaka från en lång resa och körde bra på sprinten.

Mycket glädjande var dock Oskar Lund som gjorde ett bra VM. Oskar var överlägset bäst bland svenskarna på medel och långdistansen. Trots att Oskar startade först hade han 5 min bättre tid än mig på långdistansen. Starkt jobbat av den cykelstarke Oskar.

I dameliten har Cecilia Thomasson gjort ett rejält internationellt genombrott i år. Hon följde upp EM-guldet med VM guld i sprint och brons på långdistansen. Riktigt stort grattis!

DSC_0181

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *