MTB i Uppsala

På denna sida tänkte jag försöka lyfta fram några av de bästa MTB stigarna i Uppsala, varje stig graderas, märks ut på karta och även gpx och/eller kml-filer finns tillgängliga för nedladdning. GPX-filerna kan skickas till GPS-klockor (via tex Garmin Connect eller Bike-Route toaster). KML filerna kan användas i din smartphone för att ha med sig kartan i mobilen under turen.

Om du har behöver hjälp att använda GPX och KML-filerna finns här några länk-förslag:
GPX till Garmin Edge
Öppna KML på Android via Google-drive
App för att öppna KML och GPX på android

Använd gärna kartan för att hitta din favoritstig, under kartan finns en förteckning med alla stigar. Du kan även hoppa direkt till respektive område via länkarna nedan:

Mycket nöje.

6 Responses to MTB i Uppsala

 1. Pingback: MTB i Uppsala | Anders Frisk - MTBO

 2. Fredrik says:

  Tack Anders för allt jobb du ha gjort med att skapa spåren!
  Verkligen användbart för en nybörjare inom MTB i Uppsala.

  Om någon mer likt mig vill hämta samtliga spår samtidigt finns de via länken nedan (jag hittade bara länkar till individuella spår på webbsidan):
  https://www.andersfrisk.se/MTB_Uppsala/MTB_Uppsala.kml?v=4

 3. Michael says:

  Tack för detta Anders. Har köpt mig en cykel och undrat var jag ska ta vägen. Fint arbete!

  Glad motionär

 4. Ylva says:

  Många av stigarna som finns med här innebär att man helt eller delvis cyklar på ridstigarna i Nåsten och stadsskogen. Jag skulle önska att vi tillsammans försöker minska de cykelrelaterade olyckorna med hästar (som ibland tyvärr leder till att människor skadas allvarligt och hästar får avlivas) genom att alla cyklister lärde sig mer om hur hästar (som är flyktdjur) reagerar på fara. Här finns ett jättebra inlägg från en cyklist som förstått hur man ska göra när man stöter på ett ekipage i skogen: https://elnadahlstrand.se/2014/11/14/vett-etikett-pa-mtb-2-att-mota-hastar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *