Tävlinspremiär

Så var det dags för tävlingspremiär, längdskidor undantaget. Säsongens första tävling var en multisport-tävling strax norr om Uppsala: Rock The Trail. Cissi hadde kommit på besök för att även hon köra tävlingen. Jag lyckades även lura med min vapendragare från Raiden, Andreas Gröning, att komma och köra tävlingen.

Tävlingen bestod av 5-delsträckor: Orientering, MTBO, Orientering, MTBO och orientering/hinderbana.

Starten gick och alla drog iväg på den första orienteringssträckan, det blev ganska utdraget direkt. Jag, Daniel Hansson och Sonny Petersson kom loss tidigt. Vi matade på längs den ganska lätta OL-banan, men till slut fick jag släppa Daniel som var oherhört stark på löpningen. Kanske inte så konstigt då Daniel är medlem i Ultra-Trail landslaget och den bästa löparen i multisportlaget FJS. Daniel fick en lucka på ca halv-minuten in på första varvningen.

20150419_184908

Sen var det dags för MTBO. Jag och Sonny lyckades gå ikapp Daniel, som bommade i början av banan. Jag tryckte det jag hade och fick en lucka på dryga minuten till Daniel efter första MTBO-sträckan. Sonny var fortfarande på min rulle.

20150419_185519

Jag och Sonny gav oss ut på andra ol-sträckan, det dröjde dock inte länge till Daniel kommit ikapp, och dessutom sprungit ifrån oss. Daniel var oherhört stark i löpningen. Helt chanslös där.

Jag gjorde ett försök på andra MTBO-banan att komma ikapp Daniel inför den sista korta löp/hinerbana-sträckan. Det lyckades dock inte och jag insåg när jag gick ut på sista sträckan att jag antagligen skulle sluta på 2:a plats, jag hade fått en liten lucka mot Sonny på sista delen av MTBO-banan och höll den in i mål. Till slut var jag 3-4 minuter efter Daniel och 1 minut före Sonny.

Riktigt kul att vara igång med tävlandet idag, kroppen kändes bra och det var riktigt kul.

Cissi vann inte helt otippad damklassen och kammade hem en surfplatta i första pris. Riktigt bra arrangerat av Uppsala Multisport.

In efter andra löpningen, Sonny strax före mig.
2

In efter andra MTBO-sträckan, liten lucka till Sonny.
DSC_4205

 

Prisutdelning:
DSC_4213

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *