Träningsläger Rättvik – MTBO

Ett härligt helgläger i Rättvik är avklarat.

Fredag:Under fredag förmiddag kördes en långdistans med många vägvalsalternativ. Träningen gick ok, ett misstag i början av loppet, men sen ok. Körde nästan hela banan tillsammans med Hylén, vi var ganska jämna. Han något bättre i tekniska partier, jag något starkare på grusvägar/enklare stigar.

DSC_0001

På eftermiddagen kördes ett mycket bra kart-minnes-pass. Vi var tre som körde, den första körde sträckan på kartminne, den bakom höll koll så vi inte hamnade helt fel, den tredje läste in nästa sträcka. Ett mycket bra upplägg på träningen som gav bra förståelse för hur mycket fortare det går att köra om man inte behöver läsa kartan; det var svårt att hinna med och samtidigt läsa in nästa strecka, även där det var lättåkt.

Lördag:

Lördagen blev en intensiv dag med tävling i Mora, medeldistans. Gick i stora drag ok, två klantiga 1min bommar, men det värsta var att jag råkade hoppa över en kontroll. En skarp vinkel och trött hjärna gjorde att jag skippade 19:e kontrollen.

 

BRTYQxICQAARPA0.jpg large Anders Frisk MTBO Cicci mot målet Filip Bergström mot mål

Efter tävlingen blev det lunch och fika inne i Mora sen sprint-träning, vi körde två och två, även nu körde jag mot Hylén. En kul och intensiv träning, vi turades om att starta 30 sek före den andre och sedan var jakten igång. Ledde till en kartintensiv och hetsig träning, bra.

Lördagen avslutades med teknikträning runt boendet vid Jarls klubbgård. Vi tränade på starter, kartvändning, och övriga balansövningar på cykeln.

DSC_0404

Söndag

På söndagen åkte vi till Leksand för att köra sprintträning runt Leksands klubbgård. Riktigt fint område att träna i.

Stort tack till Cecilia Thomasson som sydde ihop mycket av lägret!

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *