OK inledning på VM

Efter dagens sprint sammanfattas VM-inledningen som helt ok.

Dagens sprint bjöd på delvis mycket utmanande orientering, det kan se relativt enkelt ut, men i området mellan 1-2 var det uppklippta stigar. Stigarna var ganska knöliga och gjorde det mycket svårt att läsa kartan i farten. Jag tog det ganska försiktigt in mot 1:an och 2:an, sen försökte jag höja farten tills jag kom tillbaka till 9:an, då drog jag i handbromsen och körde säkert till 10:an.

vmsprint_1

Efter detta kom dock de onödiga misstagen. Påväg mot 11:an missade jag första korsningen efter 90-graders svängen, det gjorde att jag körde förbi parken och fick vända tillbaka. En bom på ca 30 sekunder. Fortsatte att försöka köra på, påväg till 18 körde jag rakt mot en kontroll som syntes på långt håll, stämplade och gav mig iväg mot 19. Men något undermedvetet sa att det inte stämde, vände tillbaka kollade kodsiffran och insåg att jag var vid fel kontroll. Försökte läsa in mig på ett stort hus som jag inte såg på kartan, visade sig att man inte klippt upp ringen för att redovisa huset. Bommade ca 30 sekunder även här. Ytterligare en liten krok på 21:an (samt även småsvängar på 4:an och 7:an ger en total bomtid på ca 90 sekunder.

vmsprint_2

Misslyckades med målet att vara bäste svensk, Linus körde bra och var 85 sekunder för mig. Linus hade dock också gjort några svängar så han var helt klart snabbare idag. Jag slutade på en 26:e plats, ca 3,5 min efter. Resultat

Jag tror inte jag drabbades så mycket av det dåliga utgångsläget, i det inledande svåraste partiet hade det varit en fördel att starta sent och kunna gå på spår. Imorgon är det medeldistans och jag startar sent, ska bli grymt kul! Målet under VM är en top 20 plats, det känns svårt men med ett bra lopp skulle det kunna räcka.

Slutligen: Ett sjukt stort GRATTIS till Cecilia Thomasson som knep VM-Guld för damer idag! Snyggt!

DSC_0259 DSC_0350

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *