Sverigecups-avslutning

Svenska cupen i MTBO avslutades med långdistans i Karlstad. Seriens enda långdistans kördes med gemensam start. Startfältet var ganska skralt då många redan börjat runda av säsongen och de tre första i serien var säkra att hamna på pallen. Det var däremot väldigt spännande vem som skulle vinna. Marcus Jansson ledde efter en stark säsong, jag låg tvåa, 20 poäng efter Jansson. På sista deltävlingen var 10 extra-poäng, så det kunde svänga. Jag var tvungen att vinna, och Marcus fick inte komma bättre än 3:a för att jag skulle ta hem cupen.

Loppet blev mycket märkligt, jag gjorde allt för att det skulle gå långsamt, så att så många som möjligt skulle kunna komma in mot en spurt och peta ned Marcus till en 3:e plats. Jag och Marcus körde dock ifrån de flesta till en början, men till 6:an körde vi förbi kontrollen och bommade 7 minuter… Inte helt godkänt. Jag och Marcus körde lite olika så jag tappade bort honom.

karlstad_1

Efter detta område blev det jakt för att komma ikapp Marcus och de övriga som smitit förbi under vårt gigantiska misstag. Jag körde ok från 10 till 20, vid kontroll 20 hade jag kommit ikapp Marcus, Sebbe, Magnus och Tomas som smitit förbi mig tidigare.

karlstad_2

Från kontroll 20 tog jag och Marcus varsit vägval, jag går runt långt vänster, och Marcus långt höger (blå linje). Det skiljer bara några sekunder mellan mig och Jansson på sträckan så vi är mer eller mindre tillsammans vid 21:an.

lång_qr

Efter detta blir det lite katt-och-råtta lek in mot mål. Jag ligger på Marcus hjul och laddar för spurten. Går om precis innan stämplingen på sista och vinner spurten. Tror Marcus fipplade bort sig vid stämplingen för det blev som ingen riktig spurtstrid. Seger på loppet, dessvärre Marcus på andra plats och 2:a i totalcupen. Jag är dock inte så missnöjd över detta, när jag valde att inte köra o-ringen insåg jag att det skulle bli mycket svårt att ta hem cupen. Hur som helst, en bra avslutning på en bra säsong. Det såg lite dystert ut där ett tag med ett så dåligt VM, men med två guld från SM, som var säsongens stora mål, måste jag vara riktigt nöjd med årets säsong!

IMG_32311

IMG_3236

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *