World Cup Långdistans – Ungern

Årets första insternationella tävling för mig blev långdistans med masstart i Ungern. Som jag skrev i tidigare inlägg är det rejält kuperat här nere, något som fick stor inverkan på loppet för min del.

Jag kom iväg riktigt bra från start och in till första kontrollen, var bland de allra första in i boet där banan delades i en fjäril om tre slingor. Jag hade lite flyt och fick med mig några riktigt duktiga åkare ut på min slinga, bland annat Kevin Hasselberger som slutade 3:a idag. Vi körde ihop första delen av slingan, hade inga problem att hänga med på platten, inte heller utför. Med nya sparken kunde jag till och med ta igen lite tid utför, något jag inte är allt för van med. Hojen är verkligen grym!

Men jag fick ge mig i en uppförsbacke, den andra stigningen om över 100 m blev för tuff, Kevin drog upp ett tempo som jag helt enkelt inte mäktade med. Jag fick släppa efter att ha legat länge på rött och det tog tid att få ordning på benen igen.

Jag körde de följande två slingorna, hamnade ganska själv på den sista och tog där några vägval som kostade mig 1-2 minuter.  Till slut kom jag in i cyklingen igen och lyckades i alla fall passera en åkare in mot mål.

Grymt kul att vara ingång med tävlandet, grymt kul med masstart, grymt kul med ny cykel, väldigt mycket som är grymt kul just nu.

Uppdaterar med bilder på kartan när jag fått den.

Sparken redo för start

In mot sista kontrollen

Ganska nöjd efter ett ok lopp

Ganska nöjd efter ett ok lopp

 

 

 

 

 

del1

del1

del2

del2

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *